Aug 29, 2009

Compaq Presario CQ35-216TU windows XP Driver




.Net Framework:
http://tinyurl.com/758p8

Chipset: intel chipset
Download
or
Download

HP NVIDIA GeForce G 105M Driver 7.15.11.7939 Rev.A
Download (Via Softpedia)
Other options is to go to Nvidia official site and select drivers download, then select automatically search driver.

Sound driver
Instruction: install ms-uaa first and make sure ms-uaa installed (on the device manager) and restart
MS UAA (before IDT):
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33867.exe

IDT High-Definition Audio CODEC:
1. sp41693, vista driver, reported works in XP here
2. sp39671, vista driver, reported works in XP here
(if you cant install directly use force method)

If you have problems installing sound above follow this guide:
Part 1
and if still the same continue with
part 2

================

HP Quick Launch Buttons
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp44001-44500/sp44135.exe

HP Mobile Broadband Drivers - Qualcomm Gobi1000
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp43501-44000/sp43936.exe

HP Wireless Assistant
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp42501-43000/sp42773.exe


HP Connection Manager
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp43501-44000/sp43677.exe

Realtek usb 2.0 Card
Download (realtek site)
Download (hp ftp)

HP Integrated Module with Bluetooth Wireless Technology
Download

ALPS Touchpad( some models use Synaptics from v6700tx)
Download
or
New version (6.0.305.11)
Download

Wireless:
3 possible wireless
(choose one of the driver base on your specs, if you don't know which one try broadcom first, if still not working proceed with atheros and then intel)

Atheros Wireless
Download
or directly from atheros:
http://www.atheros.cz/download.php?atheros=AR5007EG&system=1

or try here
http://www.megaupload.com/?d=P8I57N0S

Broadcom:
Download

Intel wireless;
Intel Wireless, (Note: Microsoft Windows Installer 3.1, or later, must be installed)
Download

36 comments:

  1. Atheros wireless driver won't fit.Yellow mark in device manager.

    ReplyDelete
  2. try broadcom, the link updated, report back the progress

    ReplyDelete
  3. Black-X,Broadcom olso fail to fit in.At least Atheros apear in recomended driver list,the problem is error msg"This device cannot start".Pls help...micrologixz@hotmail.com

    ReplyDelete
  4. Pls Help!...help!...help!
    Damn! Compaq CQ35

    ReplyDelete
  5. compaq CQ35, ok if you want the driver check the sticker on the back of your laptop, give the full model CQ35-XXXTU or AU, if you still need guide to identified your full model read here, inform back the full model i will listed down the driver for download in one or two days.

    ReplyDelete
  6. Bro,the model is Presario CQ35-216TU.All day loking for sound and wireless driver on the net but fail to get one.Pls help!tq

    ReplyDelete
  7. CQ35-216TU are using Atheros wireless adapter but the link given here wont fit in.Yelow mark in device manager with error code 39.Pls help.!

    ReplyDelete
  8. atheros try here:

    http://www.megaupload.com/?d=P8I57N0S
    installing windows installer 3.0 might help: Download mwinstaller 3.0, and make sure to install net frramework, another driver suggested is from atheros site here: http://www.atheros.cz/download.php?atheros=AR5006EG&system=1, inform back the progress, thanks for the feedback

    ReplyDelete
  9. i posted the link for sound above, have you download and install the driver? one more thing the driver i posted must be install according to order, the most important net framework and Ms-UAA

    ReplyDelete
  10. Can i use net framework v3.5?The link is for which verison?

    ReplyDelete
  11. Bro, butuh bantuan ente ni.
    aye punya juga compaq CQ35-216TU. problem di sound drivernya juga, udah ke instal ikut langkah2 yg ente kasih, berhasil n ketika restart ilang suaranya.
    Nah waktu pakai devcon juga udah ikutin langkah2 yg ente kasih bro, tapi waktu restart keluar jendela cmd gitu n tertulis "no device restarted" tros udah tetep ilang suaranya. Gimana bro?? ada solusi lain??

    ReplyDelete
  12. Intel HDMI?? selepas download tros saya apakan ini bro??
    boleh bagi tahu step by step tak??
    maaf saya kurang paham ni..

    ReplyDelete
  13. Download dan install, coba lihat soundnya berhasil ngak

    ReplyDelete
  14. saya terlupa caranya begini:
    Extract file yg didownload pada desktop,

    1. Right kilik pada my computer, pilih manage
    2. pada device management, lihat pada hdmi audio yang bertanda kuning, click kanan dan pilih update driver,
    3.-kemudian next, kemudian pilih install from list or specific location (advance),
    4.pilih don't search i will choose the driver to install, klik next, kemudian browse pada desktop pada file intel tadi, dan ok

    ReplyDelete
  15. pada step ke 2 bukan device management tp device manager =)

    ReplyDelete
  16. Selepas instal MS-UAA (before IDT)sama saja dengan kb8881111 tu. ada 1 sahaja unknown device yg bertulis Audio High Definition on bla.. bla.. and dekat icon speaker ada IDT bla.. bla (terlupa nama completenya) dan IDT tu pun ada tanda kuning.saya update Intel HDMI dekat mana 1 bro??

    ReplyDelete
  17. Bro, kalau awak tengah online baik add ym saya je, neux.gabux
    lagi senang nak tanya2. saya pon tengah online ni

    ReplyDelete
  18. updateyang warna kuning tu, internet slow skit, ym xley masuk, nnt saya add

    ReplyDelete
  19. Waduh bro, xle jugak. saye install MS UAA (before IDT) kan, n keluar device : Audio Device on High Definition Audio Bus, lepas tu saya saya install ngan sp41693 (IDT tu) n nampak device baru: IDT High Definition Audio CODEC. xsaya restart dulu kerana kalau restart mesti dia hilang lagi. Yang Audio Device on High Definition Audio Bus tu bro masih ada tanda kuning n saye cuba update ngan Intel HDMI tu tapi xle jugak :-(

    ReplyDelete
  20. oo, xpe nnt besuk saya post cara lain, update bios ngan devcon k, saya kumpul maklumat dulu n then saya post, tq bnyak2 feedback tu=), saya tlg mmbantu stakat yang mampu=).

    ReplyDelete
  21. ok bro, tq eik.
    ni ada yg cakap kalau nak run sound driver tu tanpa devcon kena downgrade BIOS. nak downgrade tu cam ne ye?? ada idea tak bro??

    ReplyDelete
  22. saya sudah coba driver di link anda. yang belum sukses driver sound, driver ethernet (LAN), dan card reader. saya masih menunggu lho...

    ReplyDelete
  23. Saya dah post cara untuk install sound, boleh baca kat sini dan try cuba version 2 , selain tu boleh cuba install audio ni ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp42501-43000/sp42717.exe ataupun bleh try driver pack (support beribu sound driver) kat sini http://driverpacks.net/driverpacks/windows/xp/x86/sound-a atau pun try yang driver version B, try test dulu sbsb saya pun xnah fix laptop ni, harap membantu, saya akn cuba kumpul maklumat sebanyak mungkin dan update kemudian=)

    ReplyDelete
  24. oke, saya coba dulu. terimakasih sudah membantu. sukses atau tidak, saya akan memberitahu. jangan pernah menyerah ya, saudara black-x...

    ReplyDelete
  25. Driver diatas bisa buat CQ35-104TU gak ya???
    Thx.

    ReplyDelete
  26. salam mas..aku butuh pertolongan dari kamu...bisa kamu ajar aku macamna nak install winxp kedalam compaq cq35-216tu?? sudah bermacam cara aku cuba..tp tak berhasil...adakah sataraidnya berbeza?? tolong ya mas..udah seminggu aku buntu...plizz..nnt bisa kamu email pada ku??..in emailnya...senaville@yahoo.com

    ReplyDelete
  27. bruw.. saya butuh bantuan anda.. yg belum terinstal punya saya Network controller, audio device on high definition audio bus , dan kurang satu yg unknown device...

    tolong bantuannya yaa...
    help mee broww...

    ReplyDelete
  28. have u try to install the driver i posted above?

    normally:

    network: wireless or LAN - coba driver diatas
    unknown : http://cid-10d0e6e125be32c7.skydrive.live.com/self.aspx/.Public/unknown%5E_devices.zip

    audio - coba ikutin instruksi ini: http://laptop-driver.blogspot.com/2009/11/installing-sound-in-compaq-cq-after.html

    ReplyDelete
  29. brother... sound saya sudah bisa dengan instal Sp41693..tp ada masalah dngn headphonenya, jika di colokan pada speaker aktif tidak bisa bunyi..

    dan driver wireless yg di sediakan sudah saya coba smua, tetap tidak bisa.. butuh bntuanmu bro..
    helm mee.....

    ReplyDelete
  30. wireless itu si;a dapatkan hardwae ID dan pst didini, cara untuk dapatkan hardware id:
    http://laptop-driver.blogspot.com/2009/12/how-to-check-hardware-id.html

    ReplyDelete